Oorlog Telenet - Belgacom escaleert

De strijd tussen de aartsrivalen Telenet en Belgacom om de tv-klanten van Interkabel is gisteren in een nieuwe fase beland. Belgacom bracht een tegenbod van 420 miljoen euro uit op de Interkabel-activa. Dat is 70 miljoen of 20 procent meer dan wat Telenet veil heeft. Telenet slaat terug met een klacht bij de Raad voor de Mededinging. Dat neemt niet weg dat Belgacom 102 Vlaamse gemeenten voor het blok plaatst.

Maar Belgacom ligt al maanden dwars. De telecomgroep zegt geen kans gekregen te hebben om zelf een bod te doen en lanceerde daarom een reeks juridische procedures tegen het voorakkoord. Die leverden maar weinig op. Onlangs vielen twee arresten uit in het nadeel van Belgacom.

De Telenet-concurrent zei daarop toch een tegenbod te zullen uitbrengen. Dat gebeurde gisteren. Belgacom biedt de vier kabelaars, die in handen zijn van 102 Vlaamse gemeenten, dezelfde overeenkomst als Telenet. Een belangrijk verschil is de hogere prijs. Die zal de gemeenten zonder enige twijfel doen aarzelen of de deal met Telenet nog wel kan doorgaan.

Interkabel beperkt zijn reactie voorlopig tot de uitspraak dat het 'akte neemt' van het tegenbod en de komende dagen een standpunt zal bepalen. Telenet kwam forser uit de hoek. Het bedrijf bereidt een klacht voor bij de Raad voor de Mededinging wegens belemmering van de mededinging en misbruik van machtspositie door Belgacom. Telenet beticht zijn rivaal van 'het zoveelste vertragingsmanoeuvre' en van 'een perverse aanpak met het enige doel verwarring te zaaien bij de gemeenten'. De onderneming uit Mechelen wil geen commentaar kwijt op de vraag of ze zelf haar bod gaat optrekken. BB

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud