Advertentie

Opnieuw banen weg bij Corelio

Bij Minoc Business press, de uitgever van onder meer Clickx Magazine, worden vijf banen geschrapt. Dat brengt het aantal geschrapte jobs bij moederbedrijf Corelio, ook uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad, op 65.

Minoc Business Press geeft gespecialiseerde IT-, en zakenmagazines uit in België en Nederland, zoals Clickx Magazine, PC Magazine en Smart Business Strategies. De lezersmarkt bleef volgens general manager Hans De Loore ook de laatste maanden nog stabiel, maar de advertentie-inkomsten vielen te veel terug. 2008 werd met verlies afgesloten, en nu ligt er een rationalisatieplan klaar om de portfolio van magazines toch intact te houden. Vijf banen op een totaal van zestig worden geschrapt, waarvan 1 redacteur.

In een dalende advertentiemarkt bleek het voor Minoc extra moeilijk om de gespecialiseerde adverteerders te blijven aantrekken. Bovendien zijn uitgaven als Smart Business Strategies of IT professional zogenaamde controlled circulation magazines, die gratis naar een welomlijnde doelgroep worden verstuurd. Advertenties in zo'n magazines zijn duurder, maar moeten ook voor alle inkomsten zorgen. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud