Advertentie

'PCM stuurt aan op overname door De Persgroep'

©Sofie Van Hoof

De Nederlandse krantenuitgever PCM wil graag worden overgenomen door De Persgroep. Dat meldt De Volkskrant, een van de kranten van het PCM-imperium, op zijn website.

(tijd/belga) - PCM-topman Bert Groenewegen heeft in een interne mededeling laten weten dat de onderhandelingen met De Persgroep in een zodanig stadium zijn beland dat het verstandig is de ondernemings- en redactieraden van de kranten erbij te betrekken. Christian Van Thillo, de topman van De Persgroep, is uitgenodigd om die organen toe te spreken.

PCM kampt met een bankschuld van 120 miljoen euro is sinds eind 2008 op zoek naar een nieuwe aandeelhouder. De belangrijkste kandidaat is De Persgroep, die in Nederland als sinds 2003 eigenaar is van Het Parool. Ook de HAL, mede-eigenaar van Het Financieele Dagblad, zou interesse hebben in PCM of in delen ervan.

PCM is nu voor 90 procent in handen van Stichting Democratie en Media (SDM). Ruim 7 procent is in het bezit van de Stichting de Volkskrant, het overige deel is in handen van Stichting De Christelijke Pers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud