Personeel Mobistar keurt ontwerp-cao goed

Bij het mobilofoniebedrijf Mobistar heeft het personeel het ontwerpakkoord voor een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) met een kleine meerderheid goedgekeurd. De werknemers hebben de directie beloofd geen stiptheidsacties meer te houden, melden de vakbonden.

(tijd) Op die manier komt er voor het eerst in maanden uitzicht op een eind aan de sociale onrust bij Mobistar. Die ontstond na plannen van de directie een deel van de netwerkafdeling uit te besteden. De onrust leidde eind vorige maand tot de eerste staking bij de gsm-aanbieder sinds de start van de activiteiten tien jaar geleden. Het personeel voerde tot vandaag stiptheidsacties.

De onderhandelingen tussen de directie van Mobistar en de drie vakbonden leverden onlangs een ontwerpakkoord op. Dat kreeg gisteren de zegen van het personeel.

De werknemers besloten daarnaast hun stiptheidsacties te staken. Dat was een voorwaarde van de directie om de komende dagen de onderhandelingen aan te vatten over de omzetting van het ontwerp in een cao. Die voorziet onder meer in werkzekerheid gedurende 18 maanden voor het betrokken personeel (174 mensen), het behoud van de arbeidsvoorwaarden en van een baan in de Brusselse regio. De cao zal als referentie worden gebruikt bij toekomstige uitbestedingsprojecten.

De directie en de bonden willen de cao voor het kerstverlof rond hebben.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud