Philippe Rogge verlaat Belgacom

Philippe Rogge ©Photo News

Philippe Rogge, een van de topmanagers van Belgacom, verlaat de onderneming. Dat vernam de redactie en diverse bronnen, onder wie Rogge zelf, bevestigen de informatie. Rogge geniet bij het bredere publiek vooral bekendheid als leider van de Belgische delegatie op de Olympische Spelen van afgelopen zomer in Peking. Hij is tevens de zoon van Jacques Rogge, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité.

(tijd) - Rogge is een van de zowat 50 'vice presidents' van Belgacom. Dat is de groep topmanagers van de telecomgroep die net onder het directiecomité staan in de organisatie. Hij is bij EBU, de Belgacom-divisie voor professionele klanten, verantwoordelijk voor business development en planning. In die functie speurt hij mee naar bijkomende inkomstenbronnen voor Belgacom. Onder zijn leiding is zijn team bezig met nieuwe, strategische ontwikkelingen als e-health, contactloos betalen en telemetering. 

Rogge, die sinds maart 2001 aan de slag was bij Belgacom, blijft aan boord bij de telecomgroep tot medio januari. Wat hij daarna gaat doen is nog onbekend. Als reden voor zijn vertrek geeft hij op dat hij een nieuwe uitdaging wil aangaan, maar dan buiten Belgacom. 'Dit is absoluut een keuze die gemaakt is vanuit een positieve motivatie. Dit jaar was een speciaal jaar, met de Olympische Spelen. Na de Spelen en na bijna acht jaar Belgacom vond ik het een mooi moment om eens na te denken over mijn toekomst.'

Niettemin bleek het een moeilijke keuze om te vetrekken. 'De laatste weken heeft men mij, zonder het te weten, allerlei nieuwe dingen voorgesteld die de keuze erg moeilijk hebben gemaakt.' Rogge was onder meer in de running om Jan De Schepper op te volgen als verantwoordelijke voor de grootste bedrijvenklanten van de telecomgroep.

De man studeerde economie en management en was aan de slag bij Esso en CMB voor hij naar Belgacom trok. Daar startte hij als directeur business development. Hij klom geleidelijk op en was achtereenvolgens verantwoordelijk voor regelgeving, corporate communicatie en nationale wholesale alvorens zijn huidige functie op te nemen. Rogge is zelf ook actief in de sport, als zeiler in de Finn-klasse. 'Maar verre van zo succesvol als mijn vader', relativeerde hij ooit in een interview.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud