Advertentie

Philippe Rogge wordt nummer twee bij Option

Philippe Rogge ©Photo News

Belgacom-topmanager Philippe Rogge, wiens vertrek bij de telecomgroep begin deze maand bekendraakte, wordt operationeel directeur van Option. Dat is een nieuwe functie bij het Leuvense bedrijf. Ze is bedoeld om CEO Jan Callewaert meer ademruimte te geven.

(tijd) - Philippe Rogge, die tevens bekend is als Belgisch delegatieleider op de Olympische Spelen van Peking en als zoon van IOC-voorzitter Jacques Rogge, is nog tot begin volgend jaar aan de slag bij Belgacom. Daar is hij bij de divisie voor professionele klanten verantwoordelijk voor business development en planning, een strategisch belangrijke taak omdat Belgacom op zoek is naar nieuwe inkomstenbronnen.

Begin deze maand meldde De Tijd dat Rogge het bedrijf verlaat. Toen was echter nog niet geweten wie zijn nieuwe werkgever zou worden. Dat blijkt nu Option te zijn, eveneens een telecomspeler maar dan aan de apparatuurzijde van de markt. Bij de Leuvense onderneming gaat Rogge midden januari aan de slag als ‘chief operating officer’ of COO. Hij wordt met andere woorden de feitelijke nummer twee van het beursgenoteerde bedrijf, waar Jan Callewaert de functies van gedelegeerd bestuurder en voorzitter combineert.

De 39-jarige Rogge is de eerste COO van Option. Het in het leven roepen van de functie is ‘een gevolg van de natuurlijke evolutie van het groter geworden en meer mature bedrijf’, zegt Callewaert. ‘Er zijn in de snel veranderende markt zoveel dingen die aandacht vragen en die een CEO afleiden van de dagdagelijkse taken, dat we versterking nodig hadden. Zo kan ik meer tijd vrijmaken om naar buiten te gaan en in de markt te staan, terwijl hier een daadkrachtige manager aanwezig is die de operaties kan leiden.’ Callewaert ziet zichzelf daarbij als ‘Mr. Outside’, terwijl Rogge de taak op zich neemt van ‘Mr. Inside’ wiens hoofdfocus het doen draaien van de interne keuken zal zijn.

Met het aantrekken van Rogge is het topmanagement van Option, dat al eerder veranderingen doorvoerde in zijn organisatie  om zwaktes weg te werken, nu compleet. Zijn benoeming moet het takenpakket van Callewaert verlichten zodat de oprichter van het technologiebedrijf zich meer kan gaan toeleggen op het identificeren van markttrends, het uittekenen van de strategie en het vertegenwoordigen van de onderneming.

 

Geweld

Bij het uittekenen van die strategie zal weer sterker de nadruk komen te liggen op innovatie. Dat is volgens Callewaert nodig nu de markt, ‘in het zog van het Chinese geweld’, gekenmerkt wordt door massaproducten. Door weer volop de innovatiekaart te trekken wil Option het verschil maken. Met ‘het Chinese geweld’ bedoelt de Option-topman de concurrentie van Huawei dat in korte tijd de grootste speler werd in de markt voor apparatuur waarmee computers via het gsm-net een snelle internetverbinding kunnen opzetten.

Rogge krijgt alle operationele taken onder zich, met uitzondering van financiën, engineering en strategische allianties. Hij zegt Option al een tijd te volgen, ‘met enige fierheid.’ Tegelijk erkent hij dat de Leuvense gewezen Onderneming van het Jaar ‘enorme uitdagingen voor de boeg heeft, met de sterke Chinese concurrentie en niet optimale economische omstandigheden’. ‘Het is een opportuniteit die ik niet kon laten liggen.’   

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud