Advertentie
Advertentie

Providence Equity Partners verwerft meerderheid TV Vlaanderen

Providence Equity Partners zal een meerderheidsbelang in TV Vlaanderen en CanalDigitaal, de Vlaamse en Nederlandse aanbieders van satelliet-tv, verwerven. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt.

(belga) Airbridge Investments, de eigenaar van de bedrijven, zal als co-investeerder de resterende aandelen behouden.

De voorgenomen transactie wordt op korte termijn ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

"CanalDigitaal en TV Vlaanderen zijn uitstekend gepositioneerd om de groei van satelliettelevisie in Nederland en Vlaanderen verder te stimuleren en daar profijt van te trekken", zei Jörg Mohaupt, directeur van Providence Equity Partners.

Volgens Hans Wolfert, Partner van Airbridge Investments, markeert "deze overeenkomst een nieuwe fase in de Nederlandse en Vlaamse DTH satelliet-tv distributie". "Vooral in Nederland is het kijken van televisie via satelliet snel volwassen geworden, met een marktaandeel van al meer dan 9 procent. De samenwerking met Providence, de grootste investeerder ter wereld in onze sector, heeft een aantal evidente voordelen. Het maakt ook dat we goed voorbereid zijn op de volgende fase in de markt, die uitdagingen omvat zoals de succesvolle introductie van HDTV en het benutten van kansen voor uitbreiding waar mogelijk", aldus Mohaupt.

Providence Equity Partners is een wereldwijd opererende investeringsmaatschappij gespecialiseerd in investeringen in media-, entertainment-, communicatie- en informatie-ondernemingen.

TV Vlaanderen is een digitaal televisieplatform dat zich exclusief richt op de Vlaamse kijker. Het bedrijf ging in juni 2006 officieel van start. In totaal biedt het bedrijf meer dan zevenhonderd radio- en tv-zenders aan via de satelliet, waaronder alle grote Vlaamse openbare en commerciële zenders. Dat kan overal, ook in gebieden waar geen kabel is. In januari maakte het bedrijf bekend dat het na een half jaar reeds dertigduizend abonnees heeft.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud