Punch Graphix duikt fors in het rood

©Lieven Van Assche

De leverancier van drukoplossingen Punch Graphix is door de economische crisis, die de vraag naar machines heeft doen instorten, fors in de rode cijfers geduwd. Om die toestand het hoofd te bieden heeft het bedrijf een herstructurering doorgevoerd, die echter aanzienlijke eenmalige kosten leidde. Het bedrijf laat zich somber uit over de nabije toekomst.

(tijd) - De omzet viel met 28 procent terug tot 55,9 miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) nam een duik van liefst 77 procent tot 4,85 miljoen euro. De bedrijfswinst (ebit) van 12,4 miljoen euro die vorig jaar werd geboekt, sloeg om in een bedrijfsverlies van 10,9 miljoen euro. Dat resulteert in een nettoverlies van 10,918 miljoen euro, waar vorig jaar nog een winst van 6,4 miljoen euro werd neergezet. Per aandeel komt dat uit op -0,41 euro, tegen 0,22 euro vorig jaar.

De stevige crisis die de sector waarin Punch Graphix actief is, noopte het bedrijf tot een herstructurering. Die leidde tot een aanzienlijke eenmalige kost van ongeveer 11 miljoen euro.

Door de stoelendans aan de top van moederbedrijf Punch International, vinden ook bij het management van Punch Graphix verschuivingen plaats. Gedelegeerd bestuurder Wim Deblauwe trad terug om de plaats in te nemen van Punch-oprichter Guido Dumarey, die opstapte als topman van Punch International. Graphics-interim-CEO Herman olde Bolhaar wordt op 1 oktober vervangen door Wim Maes, die overkomt van Punch Telematix.

Vooruitzichten voor de rest van het jaar geeft Punch Graphix niet. Het bedrijf verwacht echter niet dat de huidige marktomstandigheden snel zullen verbeteren.

KE

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud