Advertentie
Advertentie

Roularta schrapt dividend

Rik De Nolf, CEO van Roularta (Foto LVA) ©Lieven Van Assche

Het mediabedrijf Roularta heeft over 2008 een nettowinst behaald van 13,8 miljoen euro. Dat is 13,7 procent minder dan in 2007. In de tweede jaarhelft was er zo goed als geen winst, ten gevolge van hogere kosten bij de Franse titels en door waardeverminderingen, afschrijvingen en provisies. In tegenstelling tot vorig jaar gaat de groep geen dividend uitkeren. De algemene daling van de reclamemarkt noopt Roularta ertoe kosten te besparen en te herstructureren.

Over het hele jaar 2008 boekte Roularta een omzet van 781,6 miljoen euro, een stijging met 1,9 procent. De bedrijfskasstroom (ebitda) daalde met 15,9 procent tot 67,1 miljoen euro. De ebitda-marge verslechterde aldus van 10,4 tot 8,6 procent. De bedrijfswinst kwam 34 procent lager uit op 32,7 miljoen euro. Het nettoresultaat van 13,8 miljoen euro betekent een daling met 13,7 procent tegenover 2007. Roularta stelt voor om over 2008 geen dividend uit te keren.

Roularta kampt in zijn twee grote divisies, Printed Media en Audiovisuele Media, met een terugval van de reclame-inkomsten. Hoe groot die daling in 2009 zal zijn, is volgens de West-Vlaamse groep niet in te schatten. Roularta gaat daarom op de kosten besparen. In Frankrijk is een kostenbesparingsplan van 15 miljoen euro op jaarbasis uitgewerkt en ook in België wil de groep bij de gedrukte media 15 miljoen euro besparen. Bij de Audiovisuele Media is reeds een herstructurering doorgevoerd en een besparingsplan ontwikkeld, met de bedoeling het resultaat te stabiliseren. Grote investeringen voorziet Roularta niet in 2009.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud