Sanoma-personeel belooft hete herfst

'Goedele' is een van de publicaties van Sanoma Belgium ©Photo News

Het personeel van Sanoma Magazines Belgium (SMB) heeft zich donderdag met een meerderheid van 86 procent uitgesproken tegen het besparingsplan "Plan Anders" van de directie.

(belga) - Dat voorziet onder meer een 75-tal ontslagen (zo'n 69 voltijdse banen). Als het plan toch wordt doorgezet, dan belooft het personeel een "hete herfst", zo meldt de syndicale delegatie donderdag.

Plannen voor concrete acties of mogelijke data zijn er nog niet, zo verduidelijkt het vakbondsfront van de uitgever van onder meer Humo. Op 3 september volgt wel de eerstvolgende ondernemingsraad waarbij de vakbonden hun eisen zullen voorleggen.

Zo willen ze geen ontslagen en eisen ze een duidelijk strategisch plan voor het bedrijf. Bovendien verwerpen ze de "opgelegde deadline" die Sanoma-topman Aimé Van Hecke volgens de syndicale delegatie interne meedeelde. Vanaf 1 oktober zou Van Hecke de nieuwe organisatie willen opstarten.

Momenteel loopt bij de uitgever de informatieronde over het besparingsplan en dito ontslagen. "Op geen enkel moment heeft Sanoma ons kunnen overtuigen dat SMB een bedrijf in moeilijkheden is. Laat staan dat er 75 mensen aan de deur moeten worden gezet. Wij eisen van de directie dat ze ons eindelijk het volledige strategische plaatje toont van waar ze met dit bedrijf naartoe wil", luidt het nog in een persmededeling. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud