Scarlet wint tijd in rechtszaak tegen Sabam

Internetbedrijf Scarlet heeft tijd gewonnen in de rechtszaak tegen de auteursrechtenorganisatie Sabam rond het illegaal uitwisselen van muziekbestanden. De Brusselse rechtbank besliste dat Scarlet tot 31 oktober de dwangsom van 2.500 euro per dag niet moet betalen.

(tijd) - In een zaak tegen de auteursrechtenorganisatie Sabam kreeg Scarlet vorig jaar het vonnis opgelegd om ervoor te zorgen dat zijn klanten geen auteursrechten meer kunnen schenden. Het vonnis ging gepaard met een dwangsom van 2.500 euro per dag.

Scarlet vocht het vonnis aan. Het bedrijf haalde in september aan dat het niet haalbaar is om het illegaal uitwisselen van muziekbestanden onmogelijk te maken en dat de dwangsom daarom dient geannuleerd.

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg oordeelde vandaag dat Scarlet tot 31 oktober geen dwangsom dient te betalen omdat het technisch niet in staat is het vonnis uit te voeren, zijnde het illegaal gebruik van peer-to-peernetwerken te verhinderen.

'Deze uitspraak is een enorme financiƫle opluchting voor het bedrijf', reageert Christoph De Preter, een advocaat van Scarlet. Volgens De Preter verklaarde de rechter dat Scarlet andere technische manieren moet vinden om het vonnis na ta komen. Als Scarlet daar niet in slaagt, kan het opnieuw naar de rechter stappen om een uitstel van de dwangsom te bekomen.

De zaak wordt wereldwijd door de hele internetgemeenschap gevolgd. Bij een bevestiging van het vonnis gaat het om een precedent voor de sector.

Sebastien Rousseau

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud