Advertentie

Slechts 9% gsm-bezitters gebruikt mobiel internet

Slechts negen procent van de Belgische gsm-bezitters maakt gebruik van mobiel internet. Dat blijkt uit de recentste Belgian Media Mapping-bevraging van InSites Consulting bij 1.000 landgenoten, zo schrijft nieuwssite Data News vrijdag.

(belga) - Momenteel bezit 94 procent van de Belgen een gsm. Hoewel 47 procent een potentiële gebruiker is van mobiel internet (wegens het bezit van een toestel uitgerust met 3G, GPRS of Wifi), maakt slechts negen procent er ook daadwerkelijk gebruik van op maandbasis. Uit de bevraging blijkt ook dat het vooral mannen zijn (78 procent) die gebruik maken van mobiel internet.

Belgen die gebruik maken van mobiel internet, kiezen ook vaker voor Blackberry, iPhone, Samsung en Sony Ericsson. Als een van de oorzaken voor het geringe succes van mobiel internet, haalt InSites Consulting de ondoorzichtige prijspolitiek aan van onze mobiele operatoren.

Insites Consulting gaat er van uit dat mobiel internet pas echt van de grond kan komen in België, wanneer de operatoren een betaalbare en vaste maandelijkse prijs aanrekenen voor telefonie én data, iets wat in Frankrijk bijvoorbeeld al langer gebeurt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud