Advertentie
Advertentie

Swisscom krijgt boete van 270 miljoen dollar

De Zwitserse concurrentieautoriteiten hebben donderdag Swisscom AG, de grootste telefoonmaatschappij van Zwitserland, een boete van 333,4 miljoen Zwitserse frank (270 miljoen dollar) opgelegd. Het bedrijf rekent andere mobiele telefoonmaatschappijen zoals Orange van France Telecom te hoge terminatietarieven (tarieven tussen vaste en mobiele lijnnen) aan.

(belga) Swisscom beschikt in eigen land over een dominante marktpositie en rekent een "oneerlijk" terminatietarief van 33,5 centiemen aan, stelt de raad voor de medediging in Bern. Swisscom legt zich daarbij evenwel niet neer en wil het dispuut voor de rechtbank brengen.

Meer dan vier jaar geleden startte Zwitserland een onderzoek naar de tarieven die zijn drie mobiele operatoren elkaar aanrekenen voor gesprekken tussen hun netwerken. De huidige boete is al een vermindering in vergelijking met de 489 miljoen Zwitserse frank waarvan in april sprake was. Swisscom Mobile concurreert met Orange en Sunrise van TDC A/S.

Panagiotis Spiliopoulos, analist van bij Bank Vontobel in Zürich: "Ze spelen een machtig spel met de concurentieautoriteit. Als Swisscom dit verliest, bestaat de kans dat de mededingingsautoriteit andere zaken naar boven haalt."

De telefoonmaatschappij kijkt nu na of het geld opzij moet zetten voor de mogelijke boete, liet woordvoerder Carsten Roetz weten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud