Advertentie

Taatu wil 5 tot 7 miljoen euro ophalen

De Waalse start-up Taatu wil 5 tot 7 miljoen euro ophalen bij internationale investeerders. De onderhandelingen daarover zijn aan de gang. Dat vernam de redactie en wordt bevestigd door Yannick Bollati, de gedelegeerd bestuurder van het bedrijf uit Lasne (Waterloo).

(tijd) Taatu is een zogenaamde virtuele gemeenschap. Via zo'n gemeenschap kan iedereen zijn eigen leven creëren in een virtuele wereld. Men ontmoet andere personages, waarmee men kan uitgaan, winkelen, chatten, enzovoort. De virtuele wereld is met de echte wereld verbonden via verschillende evenementen, wedstrijden met 'echte' prijzen, trailers en via adverteerders. Taatu heeft onder meer akkoorden met bedrijven als Ubisoft, Dexia, Base, Disney en Nintendo.

Taatu kan vergeleken worden met Second Life. Dat is in de sector van de virtuele gemeenschappen een belangrijke speler. Het bedrijf telt 5 miljoen leden. 'U kunt ons met hen vergelijken, maar Second Life richt zich op volwassenen. Wij mikken op de jongeren tussen 12 en 25 jaar', zegt Bollati.

Taatu, dat begin 2005 werd opgericht, is marktleider in België. Het telde eind vorig jaar 75.000 leden. Dankzij de uitbreiding naar Nederland en Frankrijk is het ledenaantal al verdubbeld. Taatu rekent op het extra geld om zijn internationale groei te financieren en Europees marktleider te worden. Volgens Kenneth Bérard, de financieel directeur van Taatu, heeft het bedrijf tussen 2,5 en 3 miljoen leden nodig om break-even te draaien.

MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud