Telefonica plant tegenbod op Telecom Italia

De Spaanse telecomgroep Telefonica plant, volgens de Italiaanse krant Corriere della Serra, een tegenbod op sectorgenoot Telecom Italia. Begin april lanceerden AT&T en America Movil een bod op het telecombedrijf. Beide groepen willen een derde van Olimpia in handen krijgen. Met 18 procent van de aandelen is Olimpia de belangrijkste aandeelhouder van Telecom Italia.

César Alierta Isuel, de algemeen directeur van Telefonica (foto: bloomberg)

(tijd) - Telefonica plant volgens de Italiaanse krant een bod van drie euro per aandeel. AT&T en America Movil bieden 2,82 euro per aandeel. Telefonica werkt voor zijn bod samen met de Italiaanse banken Intesa Sanpaolo en Mediobanca. Een bod van Telefonica is echter pas waarschijnlijk na 30 april, na de gesprekken van AT&T en America Movil met Pirelli. Pirelli heeft 80 procent van Telecom Italia in handen.

De overname van Olimpia staat gelijk met de overname van Telecom Italia, omdat een koper onmiddellijk hoofdaandeelhouder wordt. Meerdere Italiaanse politici willen echter verhinderen dat de groep in buitenlandse handen valt.

Telecom Italia is de grootste Italiaanse telecomgroep en is actief in vaste en mobiele telefonie. De onderneming heeft ook activiteiten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Brazilie.

Rond 14u gaat Telefonica op de Spaanse beurs 1,1 procent lager tot 16,79 euro. Telecom Italia wint 0,02 procent tot 2,3575 euro. De Belgische telecomaandelen kunnen niet profiteren van de overnamegeruchten. Mobistar daalt 0,02 procent tot 64,77 euro, Belgacom verliest 1 procent tot 33,6 euro.

Dieter Snoeck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud