Telefoniemerk 'Tele2' verdwijnt

©BELGA

Vanaf 1 oktober verdwijnt Tele2, een merk voor vaste telefonie, van de Belgische markt. Het wordt vervangen door de merknaam BASE. Tele2 is eigendom van de KPN-groep in België; ook gsm-operator BASE behoort tot die groep.

(tijd) - De Belgische activiteiten van Tele2, een Zweedse groep, werden in 2007 overgenomen door KPN. De Nederlandse telecomgroep had met BASE reeds een mobiele operator in ons land. Met Tele2 werd het ook actief op de markt van vaste telefonie

Ten tijde van de overname bediende Tele2 321.000 particulieren voor breedband en telefonie, ruim 9.000 bedrijven en 70 andere telecomoperatoren. Het telecombedrijf haalde een omzet van 162,4 miljoen euro. Het was daarmee de belangrijkste alternatieve operator. Het is onduidelijk hoeveel klanten er momenteel aan boord zijn.

De voorbije jaren werkten BASE en Tele2 reeds nauw samen, maar de twee merken bleven naast elkaar bestaan. BASE had al een aanbod vaste diensten (BASE Freedom) en Tele2 bood zijn gebruikers ook mobiele telefonie aan. 

Nu gaat Tele2 op in BASE. 'BASE' wordt voortaan binnen de KPN-groep de merknaam voor mobiele, vaste en internetdiensten gericht naar de consumentenmarkt. De overschakeling gebeurt automatisch. Klanten van Tele2 zouden niets van de wijziging mogen merken.

Het was slechts een kwestie van tijd voor Tele2 uit het straatbeeld zou verdwijnen. Een van de voorwaarden bij de overname van 2007 was dat de merknaam ten laatste in oktober 2010 van de Belgische markt zou verdwijnen.

DS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud