Telenet handhaaft bod op Interkabel

Telenet blijft bij zijn bod van 350 miljoen euro op de 800.000 televisieklanten van Interkabel, nadat Belgacom dinsdagavond een 70 miljoen euro hoger bod had uitgebracht. Het Mechelse kabelbedrijf is ervan overtuigd dat de zet van Belgacom mededingingsrechtelijk geen enkele kans maakt.

'Perverse vertraging'

Procedure


Het bedrijf uit Mechelen start, zoals het dinsdag al aankondigde, een procedure bij de Raad voor de Mededinging 'om de zoveelste anti-concurrentiƫle manoeuvers van Belgacom een halt toe te roepen'.

Daarnaast stapt het kabelbedrijf ook naar de burgerlijke rechtbank. Daar eist het een forse schadevergoeding omdat Belgacoms stappen nefast zijn voor de koers van het Telenet-aandeel en de kans bestaat dat Interkabel door heel de affaire tv-klanten verliest.

Ondertussen onderhandelt Telenet verder met Interkabel over het omzetten van het voorakkoord in een definitieve overeenkomst. Voor het tegenbod van Belgacom wilden de twee voor eind juni tot een akkoord komen.

Het is uitkijken hoe snel de Raad voor de Mededinging zich uitspreekt over het niet-bindend bod van Belgacom. Telenet maakte de procedure 'bij hoogdringendheid' aanhangig. Als de Raad het bod als ongeldig bestempelt, zit Telenet op rozen. Dan moet het enkel nog wachten op het ja-woord van de gemeenten, de eigenaars van de vier kabelbedrijven onder de Interkabel-koepel.

Keurt de Raad voor de Mededinging het Belgacom-bod goed, dan is het afwachten of de gemeenten zich al dan niet laten verleiden door de extra centen van Belgacom.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud