Advertentie

Telenet-topman verkoopt opnieuw aandelen

Telenet-topman Duco Sickinghe (Foto Photonews) ©Photo News

Telenet-topman Duco Sickinghe heeft opnieuw een pakket aandelen verkocht, zo staat te lezen op de website van de CBFA. De reeks verkopen kadert in het aflopen van een optie, en was reeds aangekondigd in mei van vorig jaar.

De verkoop van de aandelen springt in het oog, aangezien het al de zevende keer is sinds het einde van vorig jaar dat Sickinghe Telenet-aandelen verkoopt. De verkoop is echter niet onverwacht. Telenet zei in mei 2008 al dat er een reeks bewegingen zat aan te komen, omdat op 15 juni 2009 het recht om de opties te lichten vervalt. Mocht Sickinghe zijn opties niet lichten, zouden deze gewoon vervallen.

De vele verkopen die de laatste maanden werden waargenomen zijn dus de opties die Sickinghe al in 2004 verkreeg, die in schijven worden uitgeoefend. 'Mocht hij dit in één keer doen, zou de verkoopsdruk te groot zijn voor de aandeelhouders', legt woordvoerder Jan De Grave uit.

Waarom de topman de aandelen niet op zak houdt, is volgens De Grave ook gemakkelijk te verklaren. 'Er is een kostprijs verbonden aan de lichting van een optie, die bij dergelijke hoeveelheden hoog kan oplopen. De onmiddellijke verkoop is de gangbare techniek bij opties.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud