Topman KPN sluit overname van zijn bedrijf niet uit

KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer sluit een overname van zijn bedrijf niet uit, als er een uitstekend bod voorbij komt. Dat heeft hij vrijdagochtend gezegd tijdens een interview op de Dag van de Belegger in Nederland.

(tijd) 'Het bedrijf is van de aandeelhouders, dus als er iemand komt met een buitengewoon goede prijs, dan is het voor die koper', aldus Scheepbouwer vrijdag in Amsterdam. Op dit moment is er volgens Scheepbouwer echter geen dwingende noodzaak tot consolidatie in de sector. Hij noemde de fusie tussen Air France en KLM een voorbeeld waar dat juist wel het geval was.

Mocht KPN het slachtoffer worden van een partij die het bedrijf wil overnemen met een te laag bod, dan houdt Scheepbouwer de optie open om gebruik te maken van de bestaande beschermingsconstructie. Die wil de directie van KPN echter alleen inroepen om zes maanden extra tijd te winnen.

Scheepbouwer gaf ook aan momenteel niet meer in gesprek te zijn met IT-bedrijf Getronics voor overname van een deel van de activiteiten van de automatiseerder, op het gebied van IT-services en het IT-beheer van werkplekken. De bestuurder van KPN blijft trouwens wel geinteresseerd om de betreffende activiteiten eventueel van een andere partij te kopen, mocht Getronics in de toekomst ooit overgenomen worden.

Tot slot ontkende Scheepbouwer dat een eerder akkoord met Getronics zou zijn misgelopen omdat bestuursvoorzitter Wagenaar van de automatiseerder per se een zetel in het bestuur van het telecombedrijf eiste, zoals De Telegraaf eerder meldde. 'Dat is onzin', aldus de KPN-bestuurder. 'Het is nooit zover gekomen dat we het daarover hebben gehad. Het was gewoon een te moeilijke manier voor ons om tot waardecreatie te komen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud