Tuybens overtuigde Bellens (Belgacom) af te zien van deel winst op aandelen

Staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens heeft Belgacom-topman Didier Bellens er begin vorig jaar kunnen van overtuigen een groot stuk te laten vallen van het voordeel dat hij bekwam bij de aankoop van Belgacom-aandelen naar aanleiding van de beursintroductie.

(belga) Dat heeft het sp.a-regeringslid donderdagavond bekendgemaakt.

Bij de beursintroductie konden alle werknemers van Belgacom aandelen kopen tegen een gunsttarief. De korting per aandeel van 24 euro bedroeg 16,67 procent.Aangezien Bellens aandelen kon kopen ter waarde van vijf jaarsalarissen en het salaris van de gedelegeerd bestuur hoog ligt, was het voordeel ook heel groot, verduidelijkt Tuybens donderdag.

Hij onderhandelde daarom met Bellens om een deel van dat voordeel te laten vallen.Begin januari raakten de staatssecretaris en de Belgacom-topman het ook eens. Bellens ging ermee akkoord om af te zien van 80 procent van het voordeel.

Het bedrag werd terugbetaald door bepaalde elementen van Bellens' verloning niet uit te betalen. In de praktijk kwam het er volgens Tuybens op neer dat Bellens vorig jaar afzag van aandelenopties. Dat staat ook vermeld in het jaarverslag van de telecomoperator.

Bellens kocht in 2004 300.000 Belgacom-aandelen. Hij deed er effectief 180.000 van de hand, tegen 34 euro per aandeel. De gedelegeerd bestuurd blijft dus nog in het bezit van 120.000 aandelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud