Advertentie
Advertentie

Vodafone moet 2 miljard dollar belastingen betalen in India

©BLOOMBERG NEWS

Het ziet ernaar uit dat Vodafone 2 miljard dollar aan belastingen zal moeten betalen in India. De High Court van Mumbai verwierp woensdag immers het protest van de telecomgroep tegen de belastingsaanslag. Dat schrijft de Wall Street Journal op haar website.

Volgens Vodafone moeten op de transactie geen belastingen worden betaald, omdat geen van de twee bedrijven betrokken bij de transactie Indiaas is. De Indiase belastingsdienst denkt er echter anders over, en vraagt 2 miljard van Vodafone.

De Engelse telecomreus stapte hierop naar de High Court, dat woensdag weigerde weerklank te geven aan het protest. De tekst van de uitspraak is echter nog niet bekend. Volgens waarnemers kan het zijn dat de rechtbank de vraag van Vodafone verwierp omdat het nog niet alle rechtsmiddelen bij de belastingsdienst zelf had uitgeput. In dat geval is er over de essentie van de zaak nog geen uitspraak gedaan, maar louter op procedurele gronden beoordeeld.

De zaak wordt van nabij gevolgd door verschillende partijen. De Indiase belastingsdienst heeft immers ook bij andere bedrijven in gelijkaardige omstandigheden belastingen gehoffen. Indien de belasting wordt bevestigd kan dit bovendien bedrijven afschrikken om in India te investeren.

Vodafone liet weten binnen de termijn van acht weken in beroep te gaan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud