VRT ondanks besparingen voor verdere uitbouw digitale omroep

De VRT moet verder uitgebouwd worden tot een digitaal omroepbedrijf en om dat zo doeltreffend mogelijk te doen wordt een nieuwe organisatiestructuur geïmplementeerd.

(belga) Dit vormt de basis van het Ondernemingsplan 2007, dat maandag door de raad van bestuur van de VRT werd goedgekeurd.

Dat de openbare omroep in de toekomst ook moet besparen, was al langer bekend. Gedelegeerd bestuurder Piet Van Roe bevestigde dinsdag aan de pers dat er volgend jaar 18,2 miljoen euro moet worden bespaard, of 4 procent van het totale budget.

De VRT zal in 2007 zeventig mensen die op een natuurlijke manier afvloeien niet vervangen. In de periode 2007-2009 verdwijnen zo 200 voltijdse banen. Wel worden 25 nieuwe voltijdse medewerkers aangetrokken voor onder meer de ondertitelingen en het cultuurproject.

Er wordt ook bespaard op de consultancybudgetten, bedrijfswagens, uitzendkrachten, catering en kantooruitrusting. De investeringen zullen vanaf 2007 tot en met 2009 worden beperkt tot maximum 25 miljoen euro per jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud