Waterland werkt aan exit Indicator

Waterland stapte onlangs al uit het private klinische laboratorium Medhold.

Het Belgisch-Nederlandse private-equityhuis Waterland werkt aan een exit uit de Leuvense uitgever Indicator. Dat vernam De Tijd. Het proces zit nog in een pril stadium.

(tijd) - Waterland kocht drie jaar geleden 79 procent van Indicator naar aanleiding van een management buy-out. Operationeel directeur Erik Bollaerts - broer van oprichter Rudi Bollaerts - en uitgeefdirecteur Gery Glorieux vormden de spil van de MBO. Zij kregen de rest van het kapitaal in handen.

Tips & Advies

Indicator is gespecialiseerd in fiscaal, sociaalrechtelijk, financieel en juridisch advies. De uitgever startte in 1985 als fiscaal en zakenkantoor voor kmo’s en zelfstandige ondernemer. Al vrij snel begon hij professionele adviesbrieven en boeken uit te geven, onder meer ‘Tips & Advies’ en ‘Artsenwijzer’.

Indicator is ondertussen actief in België, Nederland, Frankrijk, het VK, Spanje en Portugal. In 2006 boekte Indicator een omzet van 23 miljoen euro. Twee jaar nadien was dat ruim 31 miljoen.

Desinvesteringen

Indicator is op korte termijn het tweede Belgische verkoopdossier voor Waterland. De private-equitygroep stapte enkele weken geleden al uit Medhold, het op een na grootste private klinische laboratorium in ons land. Dat werd verkocht aan de beursgenoteerde Australische groep Sonic Healthcare.

Waterland is in België bekend voor zijn investeringen in Senior Living Group, Ortho Group en in het zonnestroombedrijf Enfinity. Vorig jaar werd het ook referentieaandeelhouder van het beursgenoteerde Arseus.

MS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud