Yahoo versterkt online vacaturebank

Yahoo heeft een overeenkomst gesloten met zes grote Amerikaanse krantenorganisaties, waardoor zij banenadvertenties kunnen plaatsen op de online vacaturebank van Yahoo, HotJobs. Dat heeft het internetbedrijf maandag middels een persbericht bekendgemaakt.

(betten) De zes krantenbedrijven vertegenwoordigen in totaal meer dan honderdvijftig (regionale) kranten. Uitgevers die met Yahoo gaan samenwerken zijn volgens The Wall Street Journal MediaNews Group, Hearst, Belo en Lee Enterprises. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

Binnen de overeenkomst kunnen de kranten ruimte voor banenadvertenties verkopen op Yahoo HotJobs, eventueel in combinatie met krantenadvertenties. Ook kunnen ze geinteresseerde bedrijven tegen betaling toegang verschaffen tot de afgesloten, online CV-database.

Yahoo wil met de overeenkomst de positie van Yahoo HotJobs versterken. CareerBuilder heeft op dit moment het grootste gedeelte van de Noord-Amerikaanse online banenmarkt in handen, met 32%. Monster Worldwide volgt Careerbuilder op de voet, met 31%. Yahoo HotJobs bezit een aandeel van 9%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud