Advertentie

Zware boete voor Liberty TV.com

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) legt Liberty TV.com een boete op van 4.000 euro voor het uitzenden van vermijdbare reclame-uitingen. De toezichthouder op de Vlaamse media vindt dat de omroep begin november over de schreef ging met verwijzingen naar het pretpark Bellewaerde.

(belga) - De boete heeft betrekking op het programma 'Toerisme achter de schermen'. Daarin stelden de presentator en promotions manager van Bellewaerde Park de verschillende attracties en meest voordelige ticketformules ter gelegenheid van Halloween voor. De wetgeving laat dergelijke naamvermeldingen uitzonderlijk toe wanneer ze inhoudelijk verantwoord en noodzakelijk zijn, aldus de regulator, maar dit is geen vrijgeleide om ongeremd naamvermeldingen uit te zenden.

"De vermeldingen en vertoningen dienen op een evenwichtige manier in het programma voor te komen en in redelijke verhouding te staan tot het niet-commerciƫle doel van de uitzending. De verwijzingen naar Bellewaerde Park voldoen niet aan deze voorwaarden. Bellewaerde Park wordt in het programma te nadrukkelijk in beeld gebracht", oordeelt de VRM.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud