Advertentie

Aandeel VASCO onderuit na omzetalarm

De Belgisch-Amerikaanse netwerkbeveiliger VASCO Data Security verlaagt voor de tweede keer zijn omzetprognose voor het boekjaar 2008. Het aandeel, dat noteert op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq, dondert meer dan 20 procent lager.

(tijd) - De groep, bekend van de Digipass voor internetbankieren, heeft te lijden onder de slechte economische situatie in de VS en uitgestelde bestellingen in het vierde kwartaal.

VASCO verwacht voor het voorbije boekjaar nog een omzetgroei van 9 tot 12 procent. De vorige prognose, uitgesproken na de eerste helft van 2008, lag op 15 tot 25 procent omzetgroei. Daarvoor ging het bedrijf nog uit van 25 tot 35 procent omzetgroei.

Het bedrijf, met vestigingen in Wemmel en Mechelen en beursnotering op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq, houdt wel vast aan zijn guidance voor brutomarge en de operationele marge.

Kendall Hunt, de voorzitter en gedelegeer bestuurder van VASCO, stelt in de persmededeling: 'We gaan ervan uit dat de lagere omzet in het vierde kwartaal te maken heeft met de onzekerheid omtrent de wereldwijde economische toestand.'

Kosten

De netwerkbeveiliger deelt bovendien mee dat hij zijn focus op de productieve BRIC-landen, de mature markten in Europa en Singapore, gaat verhogen. Om de financiële crisis het hoofd te bieden gaat VASCO ook een programma opstarten om de kosten in te dijken.

'We gaan zeker niet snijden in de kosten', verduidelijkt woordvoerder Jochem Binst. 'We zijn nog steeds winstgevend en groeiend. We hebben zelden zo'n slecht vierde kwartaal gehad, maar we zijn nog steeds goed gewapend tegen de crisis.'

VASCO heeft wereldwijd 8.000 bedrijven als klant. Daarvan komen er 1.200 uit de financiële sector, maar die zijn wel goed voor 80 procent van de omzet.

In een reactie op de omzetwaarschuwing zakt het aandeel in New York met 20 procent tot 8,30 euro. 

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud