Aandeelhouders Systemat passeren eindelijk nog eens langs de kassa

Systemat gaat zijn kapitaal met ruim 1 miljoen euro verminderen. Het doel van die operatie is de aandeelhouders, die vijf jaar op rij geen dividend ontvingen, te belonen voor hun trouw en geduld. Dat vertelde Jean-Claude Logé, de gedelegeerd bestuurder van Systemat, aan Nieuwslijn.

(nieuwslijn) Systemat kende een aantal bijzonder moeilijke jaren waarin de verliezen zich opstapelden, maar is sinds enige tijd aan de beterhand. Dat komt omdat de informaticadienstengroep besliste zich volledig te focussen op de Belux-markt (België en Luxemburg). In die landen bleef de omzet afgelopen boekjaar stabiel op circa 113 miljoen euro. Een verlies van 4,85 miljoen euro maakte plaats voor een nettowinst van 2,17 miljoen euro.

De resterende buitenlandse activiteiten, met name Marokko en Algerije, verlaten dit jaar nog de consolidatiekring van de groep. Vooral in het verlieslatende Marokko wil Systemat zo snel mogelijk zijn biezen pakken. 'Het is daar onmogelijk zaken doen. We moeten daar zo snel mogelijk weg', zei Jean-Claude Logé onlangs na afloop van een persconferentie over de jaarcijfers van de groep.

In de marge van diezelfde persconferentie zegde Logé ook nog iets te willen doen voor zijn trouwe aandeelhouders, die al vijf jaar geen dividend ontvingen. Gisteren gaf Logé in een gesprek met de redactie van Nieuwslijn meer details: op 2 mei belegt Systemat een buitengewone algemene vergadering waar het zijn aandeelhouders gaat voorstellen het kapitaal van de groep met 1.098.466,35 euro te verlagen tot 51.043.603,73 euro.

Het resultaat van de kapitaalvermindering is dat de aandeelhouders een bedrag van 0,1499 euro per aandeel uitgekeerd krijgen. 'Dat is hetzelfde als een brutodividend van 0,18 euro ontvangen', aldus Logé. 'Maar om een dividend uit te keren, heb je voldoende beschikbare reserves nodig.' XD/LVA

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud