Agfa-Gevaert vervroegt persbriefing

Jo Cornu, de pas een week geleden aangestelde nieuwe topman van Agfa-Gevaert, belegde gisterenmiddag in allerijl zijn eerste persbriefing. Aanvankelijk was die gepland voor volgende week, na de raad van bestuur. Maar het perscontact werd vervroegd naar aanleiding van een artikel dat gisteren verscheen in De Tijd.

(tijd) - De Tijd meldde dat de top van het concern onlangs aanklopte bij diverse partijen om te polsen naar hun belangstelling voor een (gedeeltelijke) overname of een participatie in Agfa. Cornu en bestuurder Christian Leysen houden zich volgens onze informatie persoonlijk bezig met die contacten.

Agfa-Gevaert, dat donderdag eerst niet wou reageren, ontkende gisteren fel het artikel. 'Klinkklare onzin', heette het zelfs in een persbericht. Maar onze bronnen, die onafhankelijk zijn van elkaar, blijven bij hun informatie. Die dreef de koers 8,4 procent hoger.

'Ik heb met niemand gesproken', zei Cornu. 'Ik ben niet aan het leuren met het bedrijf en doe geen pogingen om iemand te contacteren. Ik ben trouwens voortdurend intern in vergadering. Ook de raad van bestuur ontwikkelt geen dergelijke initiatieven.' Volgens Cornu zou het niet verstandig zijn het bedrijf te koop aan te bieden. 'Het is altijd beter gevraagd te worden dan zelf te vragen want dat verzwakt je positie. Jezelf in de etalage zetten kan bovendien nadelig zijn, bijvoorbeeld als de procedure te lang aansleept.'

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud