Advertentie

Agfa haalt mooi project binnen in Parijs

Agfa-Gevaert heeft een contract van zowat 100 miljoen euro in de wacht gesleept bij l'Assistance publique - Hôpitaux de Paris (AP-HP). Het gaat volgens de zakenkrant Les Echos om het grootste informaticacontract in de Franse ziekenhuissector. Agfa-woordvoerder Johan Jacobs bevestigt dat Agfa een telefonische bevestiging kreeg voor het contract. Het is wel nog wachten op de officiële bevestiging. Details over de inkomsten kan Jacobs niet kwijt.

(tijd) - De groep uit Mortsel dong samen met de informatica- en consultingreuzen Capgemini, HP en Oracle naar het project. Het consortium haalde het van de combinaties Cerner-IBM en SSII Atos Origin.

Het grootse project creëert een uniek medisch dossier dat de identiteit, voorschriften en onderzoeksresultaten van patiënten van 38 Parijse ziekenhuizen centraliseert. Het systeem zou 72.000 gebruikers tellen, verpreid over 43 sites.

Het project zou binnen twee jaar worden opgestart en zal vijf jaar in beslag nemen.

Analisten

'Een mooie overwinning voor Agfa', stellen de analisten van Fortis. 'Het is door dat soort contract dat de gewenste groei op het vlak van ziekenhuisinformatica zal worden verwezenlijkt.' Het beurshuis handhaaft zijn koopadvies.

Bij KBC Securities spreekt Nico Melsens van een groot contract en een belangrijke referentie. 'Voorlopig is de Hospital Information Systems (HIS)-software een relatief kleine activiteit (een omzet van zowat 130 miljoen euro in 2007) binnen Agfa HealthCare (1,4 miljard euro in 2007) en door die kleine omvang nog niet winstgevend. Maar het zou een van de groeipolen van HealthCare moeten worden. Dit contract is een belangrijke stap in de goede richting voor de HIS-afdeling.' SR

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud