Agfa HealthCare heeft geen oplossing voor klein personeelsoverschot

Een vijftigtal arbeiders van Agfa HealthCare, een van de drie afdelingen binnen Agfa die vanaf volgende week op eigen benen zal staan, weet nog niet hoe hun toekomst er na 1 mei zal uitzien.

(belga) Binnen Agfa HealthCare zal er na volgende week geen plaats meer voor hen zijn, maar een andere oplossing ligt ook niet meteen in het verschiet. De bonden stellen zich ernstige vragen bij het management van de afdeling HealthCare.

"De onzekerheid bij die arbeiders sleept al maanden aan", klinkt het bij de vakbonden. Morgen/woensdag zitten bonden en directie samen aan tafel over de verzelfstandiging van de drie bedrijven van Agfa. De bonden zullen daar het probleem van de arbeiders ter sprake brengen en voor 1 mei duidelijkheid eisen.

Johan Jabobs, woordvoerder van Agfa, zegt dat die oplossing er zo snel mogelijk zal komen. "Dit heeft niets met besparingen te maken, voor die mensen is er absoluut nog plaats binnen Agfa. De vraag is alleen binnen welke van de drie bedrijven we ze zullen onderbrengen", aldus Jacobs.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud