Agfa staakt zoektocht naar partner

Julien De Wilde

Agfa-Gevaert heeft formeel de zoektocht gestaakt naar een partner voor zijn medische divisie. De groep uit Mortsel is tot het besluit gekomen dat de divisie voldoende sterk staat om zelfstandig door te gaan.

(tijd) - Afgelopen voorjaar raakte bekend dat Agfa de Franse zakenbank Lazard aangesteld had om de strategische opties van de technologiegroep te onderzoeken. Het werk van Lazard spitste zich met name toe op HealthCare, de medische divisie van de Bel20'er. Agfa bekeek diverse scenario's voor HealthCare, maar gaf de voorkeur aan een kapitaalinjectie in de divisie door een referentieaandeelhouder. Het geld zou dan kunnen worden gebruikt om de pensioenverplichtingen van de groep te verlichten. Er waren contacten met diverse kandidaat-investeerders, naar alle waarschijnlijkheid enkel durfkapitaalverschaffers.

Nu blijkt echter dat de zoektocht naar een partner stopgezet is. 'Er wordt bij Agfa niets verkocht. Er is veel gezegd en geschreven over de HealthCare-divisie, maar die blijft binnen Agfa, daar is geen discussie over.' Dat zei Agfa-voorzitter Julien De Wilde in De Gast, het debatprogramma van Trends en Kanaal Z.

De Wilde is vandaag niet bereikbaar voor nadere uitleg. Ook Jo Cornu, de gedelegeerd bestuurder van Agfa, kon niet meteen worden gecontacteerd. Willy Duron, lid van de raad van bestuur van de groep en tevens van het strategisch comité van de raad, bevestigde echter de verklaringen van De Wilde. Volgens Duron is het comité tot het besluit gekomen dat Agfa zelfstandig door kan en heeft de raad van bestuur van eind oktober dat advies bekrachtigd.

Begin oktober, voor de beslissing van de raad dus, had Cornu al laten verstaan dat het gezien de marktomstandigheden erg moeilijk zou zijn om een partner te vinden en dat de medische divisie beter af zou zijn als zelfstandig bedrijf.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud