Alcatel-Lucent lijdt 336 miljoen euro verlies in tweede kwartaal

Alcatel-Lucent heeft in het tweede kwartaal van 2007 een nettoverlies geleden van 336 miljoen euro, of 0,15 euro per aandeel. In dezelfde periode een jaar eerder werd nog een winst in de boeken gezet van 302 miljoen euro, of 0,13 euro per aandeel.

(betten) Dat heeft het Franse telecombedrijf dinsdag bekendgemaakt bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers. Analisten gepolst door Dow Jones rekenden gemiddeld op een winst van 81 miljoen euro.

'De brutomarge was in het afgelopen kwartaal lager dan waarop we gehoopt hadden, en werd negatief beinvloed door significante investeringen in de voor ons belangrijkste markten en een nadelige product- en geografische mix,' aldus bestuursvoorzitter Patricia Russo.

Op operationeel niveau werd een verlies geleden van 19 miljoen euro, vergeleken met een winst van 252 miljoen euro een jaar eerder. De omzet over de verslagperiode daalde van 4,49 miljard tot 4,33 miljard euro, een toename op jaarbasis van 0,5% tegen vaste wisselkoersen of een afname van 4% tegen huidige koersen.

Voor de rest van het jaar verwacht Alcatel-Lucent omzetgroei op kwartaalbasis te realiseren. Voor heel 2007 handhaaft de onderneming de verwachting dat de omzet op de carrier-markt, goed voor circa tweederde van de totale omzet voor het bedrijf, zal toenemen met circa 5% tegen een vaste wisselkoers.

Alcatel-Lucent maakte eerder dit jaar plannen bekend om 12.500 banen te schrappen in de komende drie jaar. Net als in het eerste kwartaal werden opnieuw 1.900 arbeidsplaatsen geschrapt. Daarmee komt het totaal aantal geschrapte banen op 3.800.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud