Apple heeft 100 miljoen iPod's verkocht

Apple heeft maandag de kaap van 100 miljoen verkochte iPod's gerond. De pionier onder de mp3-spelers is sinds 2001 uitgegroeid tot een succes zonder weerga en neemt intussen 75 procent van de markt voor zijn rekening.

(belga) Sinds de introductie zijn er al tien verschillende versies van de iPod gelanceerd, waaronder vijf generaties van het oermodel. Het toestel wordt geprezen om zijn hippe design en zijn gebruiksgemak. Toch is het vooral de marketingafdeling van Apple die van het kleinood een must-have wist te maken.

De oorspronkelijke iPod had een harde schijf van 5 of 10 gigabyte en ging de deur uit voor respectievelijk 399 en 499 dollar. Sindsdien werd het model niet echt goedkoper, maar de opslagcapaciteit steeg gestaag en de functies werden bij elke generatie uitgebreider. Intussen zijn er drie productlijnen: de Shuffle, de Nano en de iPod Video.

De muziekspeler was de laatste zes jaar in zijn eentje verantwoordelijk voor de spectaculaire revival van de Californische computerfabrikant. Zelfs concurrent Microsoft heeft met zijn nieuwe "Zen" geen verhaal tegen het toestel dat is uitgegroeid tot hét mode-accessoire van generatie Y.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud