Apple overtreft verwachtingen in vierde kwartaal

Apple heeft over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2006/07 een nettowinst geboekt van 904 miljoen dollar, een stijging van 67% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winststijging is te danken aan de stijgende vraag naar Mac-computers, iPhones en de aanhoudende vraag naar de iPod, de populaire digitale muziekspeler van Apple.

De iPhone van Apple, foto Reuters

(betten) - Dat heeft de iPhone-producent maandag nabeurs bekendgemaakt in een persbericht.

Per verwaterd aandeel steeg de winst van USD 0,62 naar USD 1,01, terwijl analisten geraadpleegd door Bloomberg gemiddeld rekenden op een winst van USD 0,86 per aandeel. Ook de omzet overtrof de verwachtingen van analisten. Terwijl gerekend was op een omzet van USD 6,01 miljard steeg deze uiteindelijk van USD 4,38 miljard tot USD 6,2 miljard.

Met deze cijfers overtreft Apple tevens zijn eigen, de bij het derde kwartaal afgegeven verwachtingen. Zo ging de maker van de iPod uit van een omzet van USD 5,7 miljard bij een verwaterde winst per aandeel van USD 0,65.

Apple verkocht in het afgelopen kwartaal ruim 10,2 miljoen iPods, een stijging van 17% op jaarbasis. Daarnaast verscheepte het bedrijf 2,2 miljoen Macintosh-computers, een toename van 34%.

Het bedrijf van Steve Jobs verkocht in het afgelopen kwartaal 1,2 miljoen iPhones, een markt waar het bedrijf zich voor het eerst op begeeft. Bij de derde kwartaalcijfers sprak de bestuursvoorzitter de hoop uit over drie maanden meer dan een miljoen iPhones te hebben verkocht.

Voor het fiscale eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar voorziet de onderneming een omzet van USD 9,2 miljard, en een verwaterde winst per aandeel van USD 1,42.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud