Arinso richt samenwerkingsverband op met Equaterra en SAP BPO

Arinso International, de specialist in software voor HR-toepassingen, heeft samen met SAP Business Process Outsourcing en Equaterra het samenwerkingsverband OpenDoor opgericht. Dat dient om aan de hand van specifieke documenten een brug te slaan tussen aanbieders van outsourcingsdiensten en potentiele klanten. Dat vernam Tijd-Nieuwslijn van Michael Custers, de woordvoerder van Arinso.

OpenDoor heeft enkel betrekking op internationale contracten, waarbij minstens drie landen vertegenwoordigd zijn.

'OpenDoor wil begeleiding bieden aan mogelijke klanten bij de zoektocht naar een aanbieder van outsourcingsdiensten zoals loonberekening. Zo moeten die klanten beter kunnen inschatten hoe kwaliteit in outsourcing gemeten wordt. Met OpenDoor hebben klanten een ijkpunt', zegt Custers.

Het doel van het project is om de complexe contractbesprekingen te vergemakkelijken. Arinso werkt gemiddeld met contracten van 5 tot 7 jaar, maar de besprekingen daarvoor slepen 6 tot 12 maanden aan. 'Het is de bedoeling die onderhandelingsfase in te korten en de kosten daarvan te drukken. Elk maand minder is gewonnen', zegt Custers.

De financiele impact is echter moeilijk in te schatten. Er is een potentieel om de kosten te drukken, maar dat zal aanvankelijk beperkt zijn. 'We zitten niet te wachten op opbrengsten, maar het is meegenomen', aldus Custers.

Opmerkelijk genoeg is de samenwerking tussen SAP BPO en Equaterra niet exclusief. Andere partijen, zelfs concurrenten, zijn welkom om in het project te stappen. 'Het is de eerste keer dat een dergelijk initiatief meerdere spelers in onze industrie verenigt om de manier van werken te vergmakkelijken. Daarvoor was het ieder voor zich. Door samen te werken en onze kennis te delen willen we de markt versnellen', klinkt het.

SAP Business Process Outsourcing is een afdeling van het Duitse SAP, de wereldwijde marktleider voor bedrijvensoftware. SAP BPO ondersteunt outsourcingsaanbieders met diensten om kosten te drukken, risico's te verlagen en kwaliteit te verhogen. Het Amerikaanse Equaterra is een 'sourcing advisor' en functioneert als raadgever tussen klanten en aanbieders van outsourcingsdiensten.

Roel Verrycken

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud