Arinso ziet nettowinst stabiliseren in derde kwartaal - update

Arinso International, de specialist in software voor HR-toepassingen, heeft een wat teleurstellend derde kwartaal achter de rug. De nettowinst stabiliseerde op 3 miljoen euro. Daartegenover staat dan weer dat het bedrijf een groot contract binnenhaalde.

De ebita (winst voor interesten, belastingen en afschrijvingen) groeide indrukwekkend met 20 procent tot 4,3 miljoen maar bleef toch achter op de verwachtingen. Analisten mikten op 4,5 miljoen euro. 'Recente grote contracten zoals Accenture/Unilever en Bank of America hebben tot belangrijke opstartkosten geleid', verklaart het bedrijf. De omzet steeg 13 procent tot 50,3 miljoen euro onder andere door de overname van OpenHr en Lansdowne. Het omzetcijfer kwam ruim 1 miljoen euro lager uit dan gepronosticeerd door analisten.

De ebitamarge bedroeg 8,5 procent, tegenover 8 procent vorig jaar en een kwartaal terug. Eerder liet het management al verstaan dat de beoogde 9 procent niet gehaald zal worden.

Arinso heeft in het derde kwartaal met zijn divisie People Services, de uitbestedingsafdeling voor personeelsbeleid, drie nieuwe contracten afgesloten. Luc Osselaer, de woordvoerder van Arinso, mag de namen van de bedrijven niet vrijgeven. 'Een onderneming bevindt zich in de VS, een in Europa en het derde contract is een wereldwijde deal. Samen zijn ze goed voor 60 miljoen euro en diensten aan 40.000 extra werknemers.' In Europa gaat het om een toptienspeler in de financiele dienstverlening, goed voor de ondersteuning van 30.000 werknemers. Het Anderlechtse bedrijf haalde dit jaar al 15 deals binnen en bedient vandaag in totaal 540.000 werknemers. Tegen eind dit jaar moeten het er 600.000 zijn. Osselaer verwacht in het vierde kwartaal dan ook nog enkele belangrijke deals - 'een, twee of drie' - binnen te halen met een omvang tussen 20 en 50 miljoen euro. 'Al bestaat daar vandaag geen garantie voor.'

Voor het hele boekjaar bevestigt Arinso zijn vooruitzichten: een dubbelcijferige omzetgroei en een ebitamarge die licht stijgt tegenover vorig jaar. De ebita-marge steeg in 2005 van 8 tot 8,3 procent. 'De omzetgroei van 15 procent en de ebitamarge van 8,4 procent na negen maanden zijn een goede indicatie voor het volledige boekjaar', stelt Osselaer.

Ook voor 2007 gaat de softwarespecialist uit van een dubbelcijferige omzetgroei en een licht hogere ebitamarge. Enkel op basis van de bestaande contracten heeft Arinso voor volgend jaar al zicht op 90 miljoen euro aan inkomsten. Daarnaast dingt Arinso voor volgend boekjaar mee naar een tiental grote contracten, waaronder enkele met zijn partner Accenture.

Arinso heeft dit jaar al 140.000 eigen aandelen ingekocht. Het inkoopplan wordt volgens Osselaer verdergezet.

Sebastien Rousseau

sebastien.rousseautijd.be

Jan De Schamphelaere

jan.de.schamphelaere@betten.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud