Artwork Systems: 11,3% minder nettowinst bij 0,8% lagere omzet

(tijd-nieuwslijn) - Het Gentse softwarehuis Artwork Systems zag zijn omzet tijdens het tweede kwartaal van het boekjaar 0,8% terugvallen tot EUR 12,05 miljoen. De nettowinst kalfde met 11,3% af tot EUR 2,01 miljoen. Het bedrijf slaagde er wel in de brutomarge op te trekken tot 82% van 80,25%. Artwork Systems blijft erbij dat het over het boekjaar 2002 een winst per aandeel van EUR 0,73 zal halen.

Het tweede kwartaal van Artwork loopt van januari tot maart. De omzetdaling met 0,8% is volledig op naam te schrijven van de activiteiten van Artwork Systems zelf, waar de omzet 7,7% zakte tot EUR 9,75 miljoen van EUR 10,55 miljoen over dezelfde periode een jaar eerder. Dochter Enfocus, die software ontwikkelt om PDF-files te kunnen lezen, boekte 7,9% meer omzet van EUR 1,72 miljoen.

De terugval van de winst is eveneens volledig op naam te schrijven van Artwork Systems zelf. De nettowinst zakte er met 7,8% tot EUR 2,39 miljoen. Bij Enfocus steeg de nettowinst 39% tot EUR 0,54 miljoen.

Ondanks de daling van de omzet en de winst, toonde gedelegeerd bestuurder Guido van der Schueren zich in het persbericht toch tevreden met de resultaten. De groep slaagde er immers in om de brutomarge te verbeteren tot 82%.

"Ik ben tevreden met het gestegen aantal koopintenties bij onze klanten. De niveau's van een aantal jaar geleden zijn nog niet bereikt, maar in het tweede kwartaal zitten we terug op het niveau van het laatste kwartaal van vorig boekjaar. Tegen de tijd dat de economie herstelt, zal Artwork Systems opnieuw in het groeispoor zitten." aldus Van der Schueren.

"In de tweede helft van ons boekjaar zullen wij op jaarbasis 10% meer omzet boeken. De winst over heel 2002 zal uitkomen op het niveau van 2001. Voor de winst per aandeel rekenen wij nog steeds op een cijfer van EUR 0,73", zei de gedelegeerd bestuurder. Hij verwacht dat de omstandigheden in de VS moeilijk blijven. Europa moet daarentegen sterk presteren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud