Barco stelt teleur in eerste kwartaal

Barco heeft een teleurstellend eerste kwartaal achter de rug. Zowel de omzet, de bedrijfs- als de nettowinst blijft een stuk onder de verwachtingen van de analisten. De Kortrijkse technologiegroep bevestigt niettemin haar omzetprognose voor het volledige boekjaar en verwacht een hogere bedrijfswinstmarge dan in 2006.

(tijd) De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op 172,5 miljoen euro, een stabilisatie tegenover het eerste kwartaal van 2006 (172). De analisten gingen uit van 180 miljoen euro, daarbij rekening houdend dat het eerste kwartaal zwak zou zijn.

Ook de bedrijfs- en nettowinst bleven onder de verwachtingen. De bedrijfswinst stijgt van 9,3 tot 9,7 miljoen euro, terwijl de analisten op 12,7 miljoen mikten. Dat geeft een bedrijfswinstmarge van 5,6 procent, waar de markt 7 procent verwachtte. In het eerste kwartaal van 2006 bedroeg de marge 5,4 procent. De nettowinst klokte af op 7,5 miljoen euro, fors onder de gemiddelde verwachting van 9,9 miljoen.

Ondanks de zwakke start in 2007 herhaalt Barco voor het volledige boekjaar een omzetgroei van 6 tot 9 procent te verwachten. 'Het vertrouwen om dit doel te bereiken, wordt verder versterkt door de nieuwe producten die in het loop van het jaar worden geintroduceerd', meldt het persbericht.

De groep verwacht verder een stijging van de bedrijfswinstmarge ten opzichte van 8,1 procent in 2006, 'maar de onzekerheid over de dollar/euro-wisselkoers blijft een factor waar rekening dient mee gehouden te worden'.

Barco gaat in het tweede kwartaal uit van een versnelde groei van de omzet en de bedrijfswinst tegenover het afgelopen kwartaal 'dankzij grotere hoeveelheden van de nieuwe producten die worden uitgeleverd'.

Nico Melsens, analist van KBC Securities, verwacht dat Barco zijn verwachtingen mogelijk zal moeten bijstellen als de dollar op het huidige niveau blijft of verder verzwakt. Bijna de helft van de omzet van Barco is in dollar uitgedrukt. De groep is voor ongeveer 70 procent ingedekt op natuurlijke wijze.

Barco geeft tot slot mee tegen het eind van het jaar de geplande verkoop van Barco Vision (inspectiemachines voor in de textielindustrie) en het laatste deel van Barco Manufacturing Services af te ronden.

Sebastien Rousseau

foto barco

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud