Barco trekt omzetverwachtingen 2007 op na potig derde kwartaal

Barco, de West-Vlaamse specialist in beeldvorming, heeft minder bedrijfswinst, maar meer omzet geboekt dan verwacht in het derde kwartaal. De groep trekt daarbij zijn omzetverwachtingen voor dit boekjaar op tot een groei van 7 tot 9 procent. Daarnaast kondigt Barco een kapitaalvermindering van 70 miljoen euro aan.

(tijd) - Dat meldt Barco in een persbericht.

Barco zag zijn bedrijfswinst (ebit) het voorbije kwartaal met 15 procent toenemen tot 8,2 miljoen euro. Dat is onder de analistenconsensus van 9 miljoen euro. De omzetgroei maakt wel indruk; voor het derde kwartaal schrijft Barco een omzetcijfer van 173,1 miljoen euro in de boeken (+13%). Analisten hadden op een daling van 3,3 procent gerekend.

De nettowinst bedroeg 8,5 miljoen euro, 26,2 procent meer dan over dezelfde periode in 2006.

De beeldvormingsgroep maakt van de gelegenheid gebruik om zijn omzetverwachtingen voor het volledige boekjaar op te trekken. Voorheen was een groei van 6 tot 9 procent gepronostikeerd, nu rekent Barco op '7 tot 9 procent groei'.

Barco laat ook weten 'aandeelhouderswaarde te willen creƫren' middels een kapitaalvermindering van 70 miljoen euro. Daartoe zal een Buitengewone Algemene Vergadering samengeroepen worden. Als die haar goedkeuring verleent, zal de kapitaalvermindering medio 2008 afgerond zijn.

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

foto reporters

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud