Bernard Delvaux nieuwe topman Sonaca

Bernard Delvaux wordt op 1 oktober de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Sonaca. Dat bevestigde de onderneming maandagnamiddag, na een verrgadering van de raad van bestuur.

(belga) - Delvaux volgt Jacqmin op, die begin deze maand ontslag nam. Tot 1 oktober zal de voorzitter van de raad van bestuur de dagelijkse werking van het bedrijf op zich nemen, zo luidde het. Sonaca maakt onderdelen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Er werken ongeveer 1.800 mensen.

Christian Jacqmin stapte op 1 september op, officieel om zijn carrière een nieuwe wending te geven. Maar zijn ontslag volgde na een doorlichting door het bureau McKinsey, die negatief uitviel. De raad van bestuur van Sonaca verkoos de gedelegeerd bestuurder op te offeren. Onder zijn bewind ging het enkele jaren beter met Sonaca, maar de laatste jaren moest er weer bespaard worden, wat vooralsnog niet lukte. Sonaca heeft het moeilijk wegens de goedkope dollar en problemen met de productie.

Het bedrijf kondigde al aan dat er een nieuw strategisch plan moet komen om de productiviteit op te krikken. Mogelijk wordt daarbij ook de steun van McKinsey ingeroepen. Met het strategisch plan moet de toekomst op lange termijn verzekerd worden. Mogelijke pistes zijn outsourcing of een partnerschap, maar het hart van de activiteit moet in Gosselies blijven, waarschuwde eerder al de Waalse minister van Economie, Jean-Claude Marcourt (PS). Volgens hem mogen er ook geen ontslagen vallen noch loonverlies voor het personeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud