Bricsnet: investeerders bereid nog eens EUR 2,6 mln te investeren

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische softwarespecialist voor de bouwsector Bricsnet heeft investeerders bereid gevonden om EUR 2,6 miljoen te investeren, bovenop de de pas afgeronde investering van EUR 4,2 miljoen. Dat schrijft de Financieel-Economische Tijd vrijdag.

De kapitaalinjectie van EUR 4,2 miljoen was aangekondigd op de buitengewone algemene vergadering vorige week, maar is pas donderdag afgerond. Een investering van EUR 1,6 miljoen is afkomstig van de Amerikaanse vastgoedgroepen Emcor en CB Richard Ellis, twee Bricsnet-klanten.

Verlinvest (holding van de familie De Mevius, eigenaars van Interbrew), Stonefund (holding van de familie Colruyt), Eric Swenden (ex-voorzitter van Vandemoortele), de Japanse Bricsnet-klant Nihon Unisys en Torimbia (meerderheidsaandeelhouder van de Spaanse dochter van Bricsnet) investeren samen EUR 2,6 miljoen. De financiele investeerders zijn volgens het management bereid om in een tweede fase nog eens met EUR 2,6 miljoen over de brug te komen.

De investeringen gebeuren in de werkmaatschappij Bricsnet FM. Die groepeert de kernactiviteiten van de groep, namelijk software voor patrimoniumbeheer, terwijl Bricsnet een holding wordt. De Bricsnet-holding houdt een belang van 72,8% in Briscnet FM, maar wordt voor de rest een lege doos met ongeveer EUR 11 miljoen langetermijnschulden. Bricsnet FM leent onmiddellijk EUR 1,5 miljoen aan Briscnet dat daarmee zijn kortlopende schulden betaalt.

Donderdag gaf Bricsnet ook vooruitzichten voor Bricsnet FM. In het eerste operationele jaar wil het bedrijf een omzet van EUR 6 miljoen halen. In het vierde kwartaal van zijn operationeel jaar zou het break-even moeten draaien op het niveau van de bedrijfskasstroom.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud