Bricsnet onderuit

Op Nasdaq Europe boekte de Composite-index een winst van 0,5 procent tot 211,81 punten. Die winst kwam grotendeels op rekening van NDS Group, dat 6,6 procent steeg naar 22,38 dollar.

De fabrikant van opzetkastjes voor satelliettelevisie, een dochter van het News Corp van mediamagnaat Rupert Murdoch, profiteerde nog steeds van de eerder deze week gepubliceerde beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Aan de neergang van Bricsnet komt maar geen eind. De Gentse ontwikkelaar voor bouwkundige software eindigde nog eens 13,7 procent lager op 60 eurocent, een nieuw dieptepunt. Bovendien is die slotkoers het gemiddelde van een biedkoers van 45 cent en een laatkoers van 75 cent. Dat betekent concreet dat beleggers die wilden verkopen, dat gisteren alleen tegen 45 cent konden. Bij de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal stelden enkele analisten vragen bij het voortbestaan van het bedrijf door de snel slinkende kasvoorraad. Blijkbaar vrezen beleggers het ergste voor de resultaten over het vierde kwartaal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud