Advertentie

Dell boekt winstdaling 33 procent in vierde kwartaal

Dell heeft in het vierde kwartaal van 2006 een nettowinst behaald van USD 673 miljoen, een daling van 33% ten opzichte de winst van USD 1,01 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft de Amerikaanse computerfabrikant donderdag nabeurs bekendgemaakt. Als gevolg van het onderzoek van de Amerikaanse beurswaakhond SEC met betrekking tot boekhoudkundige en financiele rapportages van Dell betreft het voorlopige winstcijfers.

(tijd) Per aandeel daalde de winst van USD 0,43 tot USD 0,30. De omzet daalde in de verslagperiode van USD 15,2 miljard naar USD 14,4 miljard. Analisten geplost door Thomson Financial gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel van USD 0,29 en een omzet van USD 14,85 miljard. Dell liet weten dat de winsten en marges voor een aantal kwartalen onder druk zullen staan als gevolg van herstructureringsmaatregelen.

De computermaker waarschuwde eind januari al dat de winst en omzet over het vierde kwartaal naar verwachting onder de gemiddelde verwachting van analisten zou uitkomen.

Het aandeel noteert in de nabeurshandel zo'n 3% hoger op USD 23,75.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud