Dell vindt fouten in boekhouding na intern onderzoek

Dell heeft een aantal fouten in zijn boekhouding ontdekt. Ook heeft het bewijs gevonden van 'wangedrag' en 'gebreken' in zijn financiele controle. Dat heeft de Amerikaanse computerfabrikant donderdag na het slot van Wall Street bekendgemaakt. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf de publicatie van zijn jaarverslag uitgesteld. Het aandeel zakte donderdagavond tijdens de nabeurshandel op Wall Street met 8 procent.

(tijd) De bevindingen volgen op een onafhankelijk onderzoek dat Dell heeft uitgevoerd naar zijn financiele verslaggeving. De publicatie van het jaarverslag wordt uitgesteld omdat dit onderzoek nog niet is afgerond.

Dell weet nog niet of het eerdere financiele resultaten moet herzien. Ook moet nog worden vastgesteld of de gebreken in de boekhouding duiden op een materiele zwakte in de interne controle van de financiele verslaggeving.

Dell wordt momenteel ook al onderzocht door de Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse beurstoezichthouder voert een formeel onderzoek uit naar de financiele rapportages van het computerbedrijf.

Wanneer Dell zijn jaarverslag wel publiceert, is nog niet bekend. Het boekjaar van de onderneming uit Texas liep af op 2 februari 2007. De oorspronkelijke datum waarop het bedrijf zijn jaarverslag moest inleveren bij de SEC lag op 3 april. Deze termijn was al verlengd tot 18 april.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud