Advertentie

Devgen mikt op kaspositie van 25 miljoen eind 2009

CEO Thierry Boogaerts houdt een oogje in het zeil in een labo van Devgen (foto LVA)

Devgen heeft in het eerste kwartaal belangrijke mijlpalen behaald. Het agrobiotechnologiebedrijf mikt tegen het einde van het jaar op een kaspositie van 25 miljoen euro. De inkomsten zullen de eerder aangegeven verwachtingen overschrijden, meldt Devgen in een business update, zonder een nieuw cijfer te geven.

Devgen maakte een nettoverlies van 3,999 miljoen euro in het eerste kwartaal. Vorig jaar kwam het nettoverlies in dezelfde periode uit op 6,172 miljoen euro. De kaspositie op 31 maart 2009 bedraagt ruim 24 miljoen euro, in lijn met vorig jaar.

OUTLOOK

Voor het volledige jaar is Devgen optimistisch, ondanks de lagere productie van zaden. Dit wordt mogelijk gecompenseerd door het feit dat er door de beperkte beschikbaarheid hogere prijzen zullen worden gehanteerd voor hybride zaden in India. Toch waarschuwt Devgen dat de inkomsten uit zaadverkopen mogelijk lager zullen liggen dan vooropgesteld.

Inkomsten uit onderzoeks-samenwerkingen zulen dan weer hoger uitkomen, met dank aan de uitgebreide overeenkomst met Monsanto (in april) en een hernieuwde deal met Sumitomo Chemical Company. Als gevolg van deze deals zegt het bedrijf dat de algemene inkomsten voor 2009 de eerder aangegeven 15 miljoen euro zullen overschrijden.

Devgen behoudt zijn vooruitzichten op het vlak van R&D uitgaven, die geraamd worden op 10 miljoen euro, exclusief afschrijvingen. De cash burn voor het jaar, inclusief geplande investeringen en terugbetalingen van leningen, wordt geraamd op 19 miljoen euro. Rekening houdende met de kasontvangsten in het kader van de recent aangegane overeenkomsten, zal de netto kaspositie ongeveer 25 miljoen bedragen op het einde van het jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud