Dolmen boekt 15 procent meer winst

De informaticadienstengroep Dolmen heeft in het gebroken boekjaar 2006/2007, eindigend op 31 maart, een nettowinst behaald van 6,29 miljoen euro. Dat is 15 procent meer dan een jaar eerder. 'Door de sterke tweede jaarhelft hebben we onze vooruitzichten geklopt', klinkt het nabeurs in een persbericht.

(tijd) De jaaromzet van de uit warenhuisketen Colruyt ontstane groep dikte met 5,6 procent aan tot 145,36 miljoen euro. De bedrijfskasstroom (ebitda) groeide met 6 procent tot 13,60 miljoen euro, wat neerkomt op een ebitda-marge van 9,4 procent van de omzet.

Het bedrijfsresultaat (ebit) nam met 6 procent toe tot 9,40 miljoen euro. Dolmen noemt dit cijfer fors hoger dan verwacht. 'Het is een gevolg van een sterk tweede semester waarin Infrastructuurproducten (hardware) tegen het einde van het jaar sterke verkopen heeft geboekt en waarin het team van jonge informatici vroeger dan verwacht werd ingezet', luidt het.

De omzet en de nettowinst komen uit in lijn met wat analisten hadden verwacht. Kris Kippers van Petercam en Nico Melsens van KBC Securities rekenden gemiddeld op een omzet van 146,15 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 8,75 miljoen euro. Zelf had het bedrijf in eerste instantie laten weten te mikken op een verbetering van het bedrijfsresultaat, maar die prognose werd later bijgesteld tot de verwachting in lijn met vorig jaar te zullen uitkomen.

De poot Infrastructuurproducten haalde 3,8 procent meer omzet en een 32,56 procent hoger bedrijfsresultaat. De poot Infrastructuurdiensten zag de omzet met 9,8 procent toenemen, terwijl de bedrijfswinst aandikte met 11,16 procent. Applicaties haalde 6,53 procent meer omzet en 7,08 procent meer operationele winst.

Dolmen stelt voor 2006/2007 een nettodividend voor van 0,33 euro per aandeel. Dat is 15,8 procent meer dan vorig jaar.

Voor het lopende boekjaar, gestart op 1 april 2007, geeft Dolmen geen concrete vooruitzichten. Op de algemene vergadering van 12 september belooft het bedrijf uit Huizingen die wel te geven.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud