eBay wil Skype volgend jaar naar de beurs brengen

©BLOOMBERG NEWS

De Amerikaanse online-veilingsite eBay wil zijn dochter Skype, een specialist in gratis telefonie over het internet, afsplitsen en volgend jaar naar de beurs brengen.

(tijd) - Dat heeft eBay dinsdag na beurstijd laten weten in een persbericht. De beursgang van Skype zou in de eerste helft van 2010 moeten plaatsvinden, al is de precieze timing afhankelijk van de marktomstandigheden.

eBay had Skype, een populaire aanbieder van internettelefonie, vier jaar geleden overgenomen voor een bedrag van 2,1 miljard euro in cash en in aandelen. Maar vorig jaar besloot eBays gedelegeerd bestuurder John Donahoe de verschillende opties voor Skype te onderzoeken.

'Skype is een degelijk bedrijf met sterke fundamentals en blijft aan belang winnen', is Donahoes conclusie nu. 'Maar het is duidelijk dat er beperkte synergieën zijn met eBay, en met PayPal (de online-betaaldienst die ook onderdeel is van eBay, red.). Wij geloven dat Skype laten voortbestaan als zelfstandig beursgenoteerd bedrijf de beste optie is om het potentieel van de groep ten volle te benutten', laat Donahoe nog weten.  

Door Skype van de groep af te splitsen is eBay volgens de gedelegeerd bestuuder ook in staat zich weer volledig toe te leggen op zijn twee groeimotoren: e-commerce en online-betaaldiensten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud