Econocom derde verkoper van Microsoft-software in BeLux

De IT-dienstverlener Econocom is door de Amerikaanse softwarereus Microsoft gekozen als derde verdeler van zijn producten in Belgie en Luxemburg. In een later stadium wordt Econocom ook actief in Frankrijk en Nederland.

Tot vandaag waren HP en SSI de twee Microsoft-verdelers in Belgie en Luxemburg. Zij krijgen voortaan het gezelschap van Econocom. 'Het bedrijf mag de software commercieel aanbieden aan derden en is de houder van de licenties', aldus het persbericht. De klanten dienen dan geen eigen softwarelicenties aan te schaffen, maar verkrijgen het recht om direct of indirect van de Microsoft-software gebruik te maken via de licenties van HP, SSI en nu dus ook Econocom.

'Het grote voordeel van dit model is dat het een 'betaal per gebruik'-model is, zonder investeringen of kosten vooraf, en zonder verplichtingen. De klanten rapporteren op het einde van de maand hoeveel software ze daadwerkelijk gebruikt hebben en krijgen dan een factuur in functie van hun effectief gebruik', aldus het persbericht.

Econocom is al lange tijd een van de grootste Large Account Resellers van Microsoft en wou zijn portfolio graag vervolledigen met het Services Provider License Agreement (SPLA)-gebeuren. Econocom gelooft namelijk in de positieve evolutie van de hostingmarkt en wou deze opportuniteit niet missen. Vorig jaar zag Microsoft BeLux zijn hostingactiviteiten met 76 procent groeien tegenover het jaar daarvoor. De softwareproducent rekent voor dit jaar op een groei van dezelfde grootteorde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud