Econocom realiseert 8,5% hogere omzet

Foto Isopress-Senepart ©Isopress S�n�part

De IT-dienstengroep Econocom heeft in het derde kwartaal een omzet gerealiseerd van 169,5 miljoen euro. Dat is 8,5 procent meer dan een jaar eerder. Over de eerste negen maanden bedraagt de omzetgroei 6 procent tot 508 miljoen euro. De groep verwacht over het hele jaar een hogere omzet en een verbeterde rendabiliteit te boeken, maar geeft geen becijferde prognose.

(tijd) - IT Financial Services, de voornaamste divisie, boekte in het derde kwartaal een 13,6 procent hogere omzet. Bij Managed Services steeg de omzet met 11,4 procent, terwijl Products and Solutions een stabiele omzet kende. Telecom Services behaalde in het derde kwartaal een omzet van 7 miljoen euro, maar Econocom geeft niet aan of dit een positieve of negatieve evolutie is.

Het bedrijf zegt dat de rendabiliteit verder verbetert en dat het bedrijfsresultaat over de eerste negen maanden hoger uitkomt dan over dezelfde periode van 2007.

Wat de vooruitzichten betreft blijft Econocom erg waakzaam wat de economische evolutie betreft en de verstrenging van de kredietverlening. Het bedrijf heeft alvast besloten zijn algemeen kostenpeil in 2009 te verlagen. Voor 2008 gaat Econocom uit van een stijging van de omzet en een verbetering van de rendabiliteit.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud