EVS stuurt winstwaarschuwing uit

(tijd-nieuwslijn) - EVS Broadcast Equipment verwacht niet langer dat de omzet en de resultaten dit jaar met dubbele cijfers zullen groeien.

"De omzet en het resultaat zullen in 2002 sterk afhankelijk zijn van het herstel van de economie en de directe invloed hiervan op de media-industrie", zegt de Luikse groep in een persbericht.

In een persbericht van eind februari beweerde EVS nog dat de omzet en het resultaat met dubbele cijfers zouden stijgen. De maker van digitale apparatuur voor radio- en televisiezenders gaat ook in de kosten snijden. Verdere details zijn niet bekend. Bij EVS was dinsdagavond niemand meer bereikbaar. Er werken 186 mensen bij de groep.

In het eerste kwartaal daalde de omzet van de groep met 19% tot EUR 6,6 miljoen. De verkoop van digitale zendtechnologie aan televisiezenders daalde met 35%. EVS verklaart de daling door de wereldwijde recessie waarbij de omroepen, die lijden onder de dalende reclame-inkomsten, hun investeringen in digitale systemen uitstellen. Ook het orderboekje liep tussen 1 januari en 30 april met 14% terug tot EUR 9 miljoen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud